İtalyan Mutfağı

İtalyan Mutfağı Programı, size daha önce hiç deneyimlemediğiniz bir eğitim yolculuğu ile, Roma’da hem gezme hem görme, hem de İtalyan mutfağının inceliklerini öğrenme fırsatını sunuyor.

Program Künyesi

Program Süresi: 20 saat / 5 gün

Program Ücreti: 1850 € (KDV Dahil)

Program Tarihleri: 2 – 11 Haziran 2017

Son Başvuru Tarihi: 22 Mayıs

Program Takvimi:

I. Gün – 2 Haziran

  • BAU Roma Kampüsü’nde oryantasyon
  • 16:00 – 22.00 “DO & EAT IT MasterClass at Pepeverde”
  • Italyan Master Şef eşliğinde tipik bir İtalyan akşam yemeği pişirilmesi ve tadımı
  • (Master Class Certificate of Attendance by PepeVerde & BAU Rome)

 

II. Gün – 3 Haziran

  • Öğleden Önce: Roma’da şehir turu ve belli başlı turistik yerlerin gezilmesi ; Pantheon, Colesseo, la Fontana di Trevi, Jewish Ghetto, Trastevere vb.
  • Öğleden Sonra: 15:30 – 19.00 “Branding Food: the Roscioli Recipe”
  • Roscioli ailesinin sihirli formülü: Roscioli, Roma’nın merkezinde Campo De Fiori meydanına yüz metre uzaklıkta bir restoran, wine bar ve şarküteri. Roscioli ailesi, 1824 yılından beri faaliyetini sürdüren, Roma’nın en eski fırını olan Antico Forno Roscioli’nin de sahibi. Aile adını taşıyan Roscioli lokantası, Roma’da çok iyi şarküteri, peynir, bunun yanında Roma mutfağının cacio e pepe ve carbonara gibi klasik makarnaların yendiği ve aynı zamanda mükemmel bir şarap listesine de sahip bir mekan.
  • Rimessa Roscioli’de tadım: Beş farklı İtalyan şarabı eşliğinde ekmek, peynir ve soğuk et tadımı
  • Restoranda Akşam Yemeği (Certificate of Attendance by Roscioli & BAU Rome)

 

III. Gün – 4 Haziran

  • Alış veriş ve seyahat hazırlığı için serbest zaman
  • Fiumicino Havaalanına gidiş

 

IV. Gün – 10 Haziran: İstanbul USLA

  • Taze makarna pişirme teknikleri
  • Taze makarna metotları
  • Makarna yapımı
  • Makarna sosları
  • Makarna pişirme yöntemleri
  • Pizza
  • Pizza pişirme teknikleri
  • Pizza paste yapımı
  • Pizza sosları

 

V. Gün – 11 Haziran: İstanbul USLA

  • Arancini pişirme teknikleri
  • Risotto yapımı
  • Risottto çeşitleri
  • Antipasti
  • Antipasti çeşitleri
  • Antipasti sosları
  • Bruschetta tarifleri
  • Carpaccio tarifleri
  • Tatlılar
  • İtalyan tatlı çeşitleri
  • Tiramisu tarifleri
  • Capri tarzı çikolatalı kek

Programa Başvur

Program Hakkında

Program Süresi

20 saat / 5 gün

Program Ücreti

1850 € (KDV dahil)

Eğitim Gün ve Saati

  • Cuma ( - )
  • Cumartesi ( - )
  • Pazar ( - )

Başlangıç Tarihi

2 Haziran 2017

Bitiş Tarihi

11 Haziran 2017

Eğitim Yeri

Roma - İstanbul

© 2013 Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi BAUSEM, TÜSEM konseyi üyesidir.