Profesyonel Aşçılığa İlk Adım 4/4 lük Mutfak Eğitimleri

Eğitim İçeriği

Yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak isteyenlere yönelik hazırlanmış yarı profesyonel aşçılık eğitimini alabilir, hem aşçılık hem de pasta ve ekmekçilik alanında teknik ve uygulama becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Konusunda uzman profesyonel eğitmen şefler tarafından hazırlanan program kapsamında temel kesim teknikleri, pişirme teknikleri, kümes hayvanları, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri, baklagiller ve tahıllar, temel ekmekçilik ve pastacılık yer almaktadır. Program 4 hafta boyunca her Pazartesi ve Çarşamba günü saat 19:00 -23:00 arasında profesyonel mutfakta gerçekleşecektir. Katılımcı sayısı minimum 6 maksimum 15 kişi olup, her katılımcı kendi istasyonunda tek kişi olarak çalışacaktır. Katılımcılara USLA aşçı ceketi, önlüğü ve ders kitapçığı verilecektir.

Kimler İçin ?

Bu programa; gerek aşçılık üzerine uluslararası yeterliliğe sahip olmak isteyenler, gerekse gelecek vaat eden aşçılık mesleğine adım atmak isteyenler katılabilirler.

Neler Öğreneceksiniz ?
  • 1.Gün

Temel Kesim Teknikleri: Brunoise – Julienne – Chiffonade Pişirme Teknikleri: Kuru Pişirme – Sote/Stir-fry – Izgara/Broil-Fırın/Roasting – Kızartma – Islak Pişirme – Haşlama – Tıkırdatma – Poşeleme – Buharda Pişirme – Kombinasyon Pişirme – Yahni – Braising

  • 2.Gün
    Kümes Hayvanları: Tavuk açma teknikleri -Tavuk suyu -Tavuk pişirme teknikleri
    Reçete: Bıldırcın Confit (Quail Confit With Cured Lemon), Potakallı Ördek Göğsü (Duck Breast a l’Orange)
  • 3.Gün

Dana : Bonfile açma ve pişirme – Mühürleme ve Basting -Kaburga – Braising – Antrikot
Reçete: Paris usülu Antrikot (L’entrecote de Paris), Tane Karabiber Soslu Bonfile (Pepper Steak), Fırında Dana Kaburga Yahni (Braised Beef Short Rib)

  • 4.Gün

Kuzu: Kuzu but açma ve pişirme – Kuzu pirzola
Reçete: Bearnaise Soslu Dana Croute (Roux Beef en Croute with Sauce Bearnaise), Akdeniz usülu Barbekü Kuzu Pirzola (Mediterranean BBQ Lamb Chops)

  • 5.Gün
    Balık ve Deniz Ürünleri : Balık Çorbası – Levrek Fileto – Karides temizleme – Karides sote
    Reçete: Tereyağlı Limon Sosunda Levrek (Seabass with a Lemon Butter Sauce), Tereyağlı Sote Karides (Gambas al Ajillo)
  • 6.Gün
    Baklagil ve Tahıl: Taze makarna – Risotto-Börülce piyazı
    Reçete: Ispanak ve Ricotta Peynirli Ravioli (Ravioli di Ricotta e Spinaci al Burro e Salvia), Deniz Mahsüllü Risotto ( Risotto ai Frutti d Mare)
  • 7.Gün
    Ekmekler: Foccacia – Hamburger Ekmeği – Ekşi Mayalı Ekmek
  • 8.Gün
    Tatlılar: Limonlu tart – Profiteroles – Çikolatalı fondant

Programa Başvur

Program Hakkında

Program Süresi

8 Gün / 32 Saat

Program Ücreti

1.500 TL

Eğitim Gün ve Saati

  • Pazartesi ( 19:00 - 23:00 )
  • Çarşamba ( 19:00 - 23:00 )

Başlangıç Tarihi

8 Kasım 2017

Bitiş Tarihi

8 Kasım 2017

Eğitim Yeri

USLA Akademi

© 2013 Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi BAUSEM, TÜSEM konseyi üyesidir.