Profesyonel Şefliğe İlk Adım

Profesyonel Şefliğe İlk Adım 4/4’lük Mutfak Günleri

Eğitim İçeriği

Yemek pişirme atölyeleri pratik kullanımlı her istasyonda iki kişinin katılımıyla 20 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı Arçelik workshop mutfağında gerçekleşmektedir. Atölye seçimi doğrultusunda birbirinden farklı dünya mutfaklarından yemekler, tatlılar ve fırın ürünleri menüye göre içecek ikramlarıyla sunulmaktadır. Katılımcılar şef ve asistanlarımız ile birlikte yemek yapmanın yanı sıra mutfak kültürleri hakkında da bilgi sahibi olmakta ve yemek yapmanın hem daha profesyonel hem de eğlenceli yanını da keşfetmektedirler.

Atölyeler esnasında kullanılan önlükler katılımcılara hediye edilmekte, hazırlanan ürünler talep doğrultusunda evde sevdiklerle paylaşılmak üzere paketlenmektedir.

Kimler İçin ?

Program profesyonel olarak eğitim almaya vakti olmayan ama yemek yapma tutkusundan vazgeçemeyen herkese uygun olarak hazırlanmıştır. Katılımcılar şef ve asistanlarımız ile birlikte yemek yapmanın yanı sıra mutfak kültürleri hakkında da bilgi sahibi olmakta ve yemek yapmanın hem daha profesyonel hem de eğlenceli yanını da keşfetmektedirler.

Neler Öğreneceksiniz ?

Workshop’a gelen katılımcılar öncelikle katıldıkları mutfağın kültürü ile birlikte önceden hazırlanan Mise en Place‘lar hakkında şef tarafından bilgilendirilmektedirler.

1.Gün                                                                                                 

Temel Kesim Teknikleri: Brunoise – Julienne – Chiffonade

Pişirme Teknikleri: Kuru Pişirme – Sote/Stir-fry -Izgara/Broil-Fırın/Roasting – Kızartma – Islak Pişirme – Haşlama – Tıkırdatma – Poşeleme – Buharda Pişirme – Kombinasyon Pişirme – Yahni – Braising

2.Gün  

Kümes Hayvanları: Tavuk açma teknikleri -Tavuk suyu -Tavuk pişirme teknikleri

Reçete: Bıldırcın Confit (Quail Confit With Cured Lemon),  Potakallı Ördek Göğsü (Duck Breast a l’Orange)

 3.Gün        

Dana : Bonfile açma ve pişirme – Mühürleme ve Basting -Kaburga – Braising – Antrkot

Reçete: Paris usülu Antikot (L’entrecote de Paris), Tane Karabiber Soslu Bonfile (Pepper Steak), Fırında Dana Kaburga Yahni (Braised Beef Short Rib)

 4.Gün                                                                                                                               

Kuzu: Kuzu but açma ve pişirme – Kuzu pirzola

Reçete: Bearnaise Soslu Dana Croute (Roux Beef en Croute with Sauce Bearnaise), Akdeniz usülu Barbekü Kuzu Pirzola (Mediterranean BBQ Lamb Chops)

 5.Gün

Balık ve Deniz Ürünleri : Balık Çorbası – Levrek Fileto – Karides temizleme – Karides sote

Reçete: Tereyağlı Limon Sosunda Levrek (Seabass with a Lemon Butter Sauce), Tereyağlı Sote Karides (Gambas al Ajillo)

6.Gün

Baklagil ve Tahıl: Taze makarna – Risotto-Börülce piyazı

Reçete: Ispanak ve Ricotta Peynirli Ravipli (Ravioli di Ricotta e Spinaci al Burro e Salvia), Deniz Mahsüllü Risotto ( Risotto ai Frutti d Mare)

 7.Gün

Ekmekler: Foccacia – Hamburger Ekmeği – Ekşi Mayalı Ekmek

8.Gün

Tatlılar: Limonlu tart – Profiteroles – Çikolatalı fondant

Program 4 hafta boyunca her Pazartesi ve Çarşamba günü saat 19:00 -23:00 arasında profesyonel mutfakta gerçekleşecektir. Katılımcı sayısı minimum 6 maksimum 15 kişi olup, her katılımcı kendi istasyonunda tek kişi olarak çalışacaktır. Katılımcılara USLA aşçı ceketi,  önlüğü ve ders kitapçığı verilecektir.


Belge

Program sonunda adaylara Bahçeşehir Üniversitesi ve USLA logolu katılım belgesi verilir.


Programa Başvur

Program Hakkında

Program Süresi

32 Saat

Program Ücreti

1300 TL (KDV Dahil)

Eğitim Gün ve Saati

  • Pazartesi ( 19:00 - 23:00 )
  • Çarşamba ( 19:00 - 23:00 )

Eğitim Yeri

USLA Akademi

© 2013 Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi BAUSEM, TÜSEM konseyi üyesidir.